Muffin met walnoot en wortel

Ingrediënten

goed voor 6 muffins:

  • 1/3 kop geraspte wortel
  • 3 eetlepel gehakte walnoot
  • 1 ei
  • 0,75 kop zelfrijzend bakmeel
  • 1/3 kop suiker, eventueel met wat vanillesuiker
  • 0,5 theelepel kaneel
  • scheutje arachideolie
  • scheutje water

Bereidingswijze

Wortel in muffin klinkt misschien niet zo lekker, maar het resultaat is een heerlijk zoete muffin, waarin de smaak van wortel of walnoot opgaat in het geheel. Verwarm de oven voor op 210 graden C. Meng de wortel, de walnoot en alle droge ingrediënten. Meng alle natte ingrediënten en roer die door de droge ingrediënten heen. Het resultaat is een dik, klonterig mengsel. Schep dit in 6 muffinvormpjes en bak 20 minuten in de oven.