Cappuchino brownies
Ingrediënten
VOOR HET DEEG
- 60 gram boter of margarine
- 120 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- mespunt zout
- 2 eieren
- 80 gram maïzena
- 2 eetlepels oploskoffie
- 250 gram pure chocolade, gesmolten
- 80 gram macadamianoten of amandelen zonder bruine velletjes, grof gehakt
VOOR DE VULLING:
- 250 gram boter of margarine
- 150 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
OM TE BESTRIJKEN:
- 100 gram abrikozenjam
OM TE BESTROOIEN:
- cacaopoeder
- poedersuiker
Bereidingswijze
Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje van 20 x 30 cm op de bakplaat.
Meng boter, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar en klop dit tot een schuimige massa. Klop de eieren er één voor één door.
Vervolgens eerst de helft van de maïzena, oploskoffie, afgekoelde chocolade en noten erdoor roeren en daarna de andere helft van deze ingrediënten.
Strijk het deeg op de bakplaat uit tot een dikte van 1 cm, bak het midden in de oven en laat het op de bakplaat afkoelen. Klop de boter tot een romig mengsel en roer de gezeefde poeder- en vanillesuiker er lepelsgewijs door. Stort het gebak voorzichtig, verwijder het bakpapier en keer het gebak opnieuw om. Bestrijk het gebak eerst met de warmgemaakte en gezeefde jam en vervolgens met de botercrème. Roer het cacaopoeder en de poedersuiker door elkaar en bestuif lichtjes hiermee het gebak. Snijd het gebak ten slotte in vierkantjes. Serveertips: Kant-en-klaar brownies blijven luchtdicht verpakt drie dagen vers. Zonder vulling kunnen ze in de koelkast twee maanden worden bewaard.