Mokkabrownies voor de slanke lijn

Ingrediënten

voor 12 stuks:

  • 125 gram bloem
  • 125 gram ongezoete cacaopoeder
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels halvarine
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 200 gram suiker of zoetstof naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eetlepels poedersuiker of zoetstof

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Meng de bloem in een kom met het cacaopoeder en de bakpoeder. Zet het mengsel weg. Smelt de margarine in een pan, roer de oploskoffie erdoor tot deze is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg de suiker, de eieren en het vanille-extract toe aan het afgekoelde koffiemengsel en schep ze er met een houten lepel door. Voeg daarna het bloem-cacaomengsel toe en roer alles tot een glad deeg Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg 12 brownies en zet ze op de bakplaat. Bak de brownies 18-20 minuten. Ze zijn klaar als het deeg niet meer aan een coctailprikker blijft kleven als u die erin steekt. Laat de brownies op een keukenrooster afkoelen. Bestrooi ze met poedersuiker.

Minder slank ...

  • 60 gram boter
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 ½ theelepel melk
  • 2 theelepels oploskoffie

Doe het vanilleextract bij de boter en maak hiermee een romig mengsel.
Klop de poedersuiker er in delen doorheen.
Los de oploskoffie op in de melk en voeg dit aan het mengsel toe. Sla het geheel tot tot een licht romig mengsel op.
Verdeel het glazuur met een spatel over de brownies, verdeel daarna in stukken.