Australische cake van Fokje

Ingrediënten

  • 100g rozijnen
  • 200g boter
  • 175g witte basterdsuiker
  • 55g kokos (1 bakje Albert Heijn)
  • 2 eieren
  • 2 el keukenstroop
  • 200g zelfrijzend bakmeel
  • poedersuiker
  • springvorm 24cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Wel de rozijnen 15 minuten in heet water.

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

Meng met een garde de rozijnen. suiker, kokos, eieren, stroop en het meel. Voeg de boter toe en meng tot een beslag.
Schenk het mengsel in de bakvorm en bak in ca. 35 minuten in het midden van de oven goudbruin. Controleer na ca. 30 minuten met een satehprikker of de cake gaar is.

Cake af laten koelen en met poedersuiker bestrooien.