Appel-kaneelmuffins voor de slanke lijn

Ingrediƫnten

  • 3 appels
  • 2 eieren
  • 150 gram bruine suiker
  • snufje zout
  • 150 gram halvarine
  • 250 gram magere yoghurt
  • 20,5 theelepel bakpoeder
  • 60 gram tarwezemelen
  • 200 gram bloem
  • muffinvorm of papierenvormpjes voor 12 stuks

Bereidingswijze

Vet een muffinvorm in of bekleed deze met papieren vormpjes.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd in kleine stukjes. Klop de eieren, meng ze met de suiker, de kaneel, het zout en de margarine en tenslotte met de yoghurt.
Meng de bloem met de bakpoeder en de zemelen en roer dit voorzichtig door het eierbeslag. Schep daarna de blokjes appel erdoor.
Vul de muffinvorm met het beslag en vul elk gaatje voor tweederde.
Bak de muffins 20 minuten in de oven, laat de muffins na het bakken nog 5 minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt.