Macaroni salade

Basisrecept voor macaroni salade.

 

Ingrediƫnten

  • slaolie
  • 2 eetl azijn
  • 3 eetl mayonaise
  • 1/4 blike doperwten, extra fijn
  • 200g blikje champignons (plakjes)
  • 3 augurken
  • 10 zilveruitjes
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 plak vleesworst of hamblokjes
  • 250g macaroni
  • aromat

Bereidingswijze

Macaroni koken.
Meng de slaolie, azijn en mayonaise. Indien dit te zuur is eventueel een scheutje koffiemelk toevoegen.
Augurken en zilveruitjes in stukjes snijden, eieren met een eiersnijder in blokjes snijden en alles goed mengen.
Naar smaak aromat toevoegen.

Variaties

Met kappertjes of klein gesneden blokjes kaas of appel krijgt deze salade plots een heel andere smaak.
Ook erg lekker is een fijn gesneden (rauw) bosbietje, hiervoor de biet in kleine stukje van max. 1/2 cm grootte snijden.

De salade kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard en eventueel zelfs worden ingevroren.
Let op: salade met bosbiet nooit invriezen en liefst dezelfde dag gebruiken. Bij invriezen wordt de biet zacht en geeft bij ontdooien heel veel vocht vrij waardoor de salade erg nat wordt.