Kubb

Kubb is een buitenspel en stamt volgens de overleveringen al uit de tijd van de Vikingen. Geen wonder dan ook dat Kubb door een Zweedse producent gemaakt wordt.

Afgezien van mooi (droog) weer heb je voor Kubb een speelveld van 5x8 meter nodig met daarom heen de nodige ruimte om je vrij te kunnen bewegen. Maar met deze nieuwste telg uit de Kubb familie is daar door Bex een einde aan gemaakt. Het enige dat er nu nog nodig is, is de eettafel.

De spelregels van Kubb zijn heel simpel. Het doel is om eerst alle kubbs van de tegenstander om te gooien met de werpstokken en daarna de koning. Wordt de koning echter omgegooid voordat alle kubbs om liggen, dan verlies je automatisch het spel.

De regels voor mini Kubb zijn niet anders dan voor het gewone' Kubb maar er is één kleine aanpassing aan de regels nodig. Want: "Heeft het gooiende team nog veldkubbs dan wordt de voorste veldkubb de nieuwe werplijn".
Maar om nu op tafel te gaan staan om van daar uit kubbs om te gooien gaat gegarandeerd tot hilarische foto's op internet leiden ...

WK-regels voor Kubb
Online speluitleg (youtube)